Christina och Torsten Ahlströms minne säätiön sulautuminen

Christina och Torsten Ahlströms minne -säätiön sulautuimen Eva Ahlströmin säätiöön toimeenpantiin 31.8.2018

Christina och Torsten Ahlströms minne (CTAM) -säätiön ja Eva Ahlströmin säätiön hallitukset allekirjoittivat keväällä sulautumissopimuksen koskien säätiöiden sulautumista siten, että CTAM sulautuu Eva Ahlströmin säätiöön.

Sulautumisen perusteena on säätiöiden samankaltainen toiminta ja arvopohja. Sulautumisen myötä Eva Ahlströmin säätiön toimintaedellytykset parantuvat muun muassa Eva Ahlströmin säätiön pääomapohjan lähes kaksinkertaistuessa.

Eva Ahlströmin säätiön toiminta on ollut asiantuntevaa ja säätiö on osoittanut halua työskennellä niiden asioiden puolesta, joita myös meidän säätiömme edustaa. Olemme vaikuttuneita säätiön kapasiteetista, sanoo CTAM-säätiön hallituksen puheenjohtaja Carl Ahlström.

Arvostamme CTAM-säätiön hallituksen toiminnallemme antamaa tukea ja tunnustusta. Olemme erittäin kiitollisia tästä luottamuksenosoituksesta ja siitä, että saamme jatkaa toimintaamme selvästi vahvemman taseen avulla, jonka tämä sulautuminen ja sen myötä kasvanut pääoma mahdollistavat, sanoo Eva Ahlströmin säätiön hallituksen puheenjohtaja Maria Bondestam.

 

Lisätietoja:

Carl Ahlström +358-40-5165577; carl.ahlstrom@mantellum.fi

Maria Bondestam, +358-50-5670567, maria.bondestam@evaahlstromsstiftelse.fi

CTAS perustettiin vuonna 1993 Torsten, Johan, Lars, Erik ja Carl Ahlströmin aloitteesta Christina Ahlströmin muistoksi. Margareta Lund oli mukana säätiön perustamisen rahoituksessa. Säätiön päämääränä on tukea vähävaraisia ja hädässä olevia henkilöitä ja perheitä.

EAS perustettiin vuonna 2010 Eva Ahlströmin (1848-1920) naispuolisten jälkeläisten toimesta. Eva ja hänen puolisonsa Antti Ahlström (1827-1896) tekivät avokätisiä lahjoituksia erilaisiin kulttuurisiin ja yhteiskunnallisiin kohteisiin ja ymmärsivät varhain tyttöjen koulutuksen tärkeyden. Säätiön tarkoituksena on tukea hädässä olevia naisia, lapsia ja perheitä Suomessa ja ulkomailla sekä toimia alustana Ahlströmin perheen sosiaaliselle vastuulle.