Eva Ahlströmin säätiö haluaa tukea kestävää rauhaa – uusi yhteistyösopimus CMI:n kanssa

Tämän päivän väkivaltaisia konflikteja ei ratkaista sotimalla, vaan kestävä rauha tarvitsee aina neuvotellun ratkaisun. Eva Ahlströmin säätiö on solminut kolmen vuoden yhteistyösopimuksen konfliktinratkaisujärjestö CMI:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tukea CMI:n työtä kestävien rauhanomaisten ratkaisujen löytämiseksi väkivaltaisiin konflikteihin.

Osana uutta yhteistyösopimusta, Eva Ahlströmin säätiö tukee CMI:n työtä jännitteiden lieventämiseksi Korean niemimaalla. Korean konfliktissa korostuu vanha paikallinen, kansainvälispoliittinen ja suurvaltaapoliittinen aspekti. Intressitahoja on monia. CMI:ltä on pyydetty apua ja tämä on ainutkertainen mahdollisuus suomalaiselle organisaatiolle osallistua kansainvälisen politikan keskiössä olevan konfliktin ratkaisemiseen.

Säätiö uskoo, että rauhanprosessi on avainasemassa, jotta Pohjois-Korean kansalaisten elinoloja voidaan parantaa. Neuvoteltu ratkaisu on ainoa tapa rakentaa kestävää yhteistyötä, joka hyödyttää myös heikoimmassa asemassa olevia korealaisia.