Kuudelta säätiöltä merkittävä lahjoitus UNICEFille Syyrian lasten auttamiseen

Eva Ahlströmin säätiö päätti tammikuussa lahjoittaa 50 000 euroa Syyrian pakolaisten auttamiseksi.  Haastoimme myös mukaan joukon muita säätiöitä. Haasteeseen vastasivat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Otto A. Malms donationsfond, Stiftelsen Christina och Torsten Ahlströms minne, August Ludvig Hartwalls stiftelse sekä Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.  Yhteensä säätiöt lahjoittavat UNICEFin työhön 135 000 euroa.

Varat käytetään syyrialaislasten auttamiseksi Syyriassa ja sen naapurimaissa. UNICEF muun muassa takaa miljoonille lapsille ja perheille puhtaan juomaveden ja perusterveydenhuollon sekä tukee lasten koulunkäyntiä.

YK:n Helsingissä järjestämä Syyria-konferenssi oli muistutus siitä, kuinka valtava avuntarve edelleen on sekä Syyriassa että sen naapurimaissa. Vaikka Aleppon pommitukset eivät enää täytä päivittäistä uutisvirtaa, emme saa unohtaa että yksin Syyrian sisällä 13,5 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua. Heistä yli puolet on lapsia ja nuoria.

YK:n mukaan Syyrian avuntarve on nyt suurempi kuin koskaan. Pelkästään kuluvalle vuodelle tarvitaan 7,9 miljardia US dollaria humanitaariseen työhön Syyriassa ja sen naapurimaissa.

Vuonna 2017 UNICEF muun muassa ylläpitää pelkästään Syyrian rajojen sisäpuolella yli 12 miljoonan ihmisen puhtaan veden saantia, rokottaa yli 3 miljoonaa lasta poliota vastaan ja tukee yli 3 miljoonan lapsen koulunkäyntiä.

Eva Ahlströmin säätiö teki myös vuoden 2015 syksyllä pakolaiskriisin alkaessa 100 000 euron lahjoituksen UNICEFin hätäapuun. Haasteeseemme osallistuivat tuolloin Otto A. Malms donationsfond sekä Stiftelsen Tre Smeder, jotka lähtivät tukemaan kotimaassa tehtävää pakolaistyötä muun muassa Punaisen Ristin kautta. (Kuva: Shutterstock).