Uusi projekti kotimaassa keskittyy vähentämään ulkopuolisuutta nuorten keskuudessa

Eva Ahlströmin säätiön aloitteesta aloitetaan kolmivuotinen yhteistyö HelsinkiMission, Bernerin perheen, August Ludvig Hartwallin säätiön, Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön sekä Veikko Laine Oy:n kanssa.

HelsinkiMissio on sosiaalisektorin organisaatio, joka kannustaa suomalaisia taistelemaan niiden puolesta, jotka ovat yhteiskunnassa unohdettuja – ja toimimaan yksinäisyyttä vastaan. Yksinäisyys on syvempi ongelma kuin taloudellinen köyhyys, koska yksinäisyyttä kohdataan kaikissa ikä- ja sosiaaliryhmissä. Yksinäisyys on syy yhteiskunnan vaikeasti ratkaistaviin ongelmiin, kuten lasten pahoinvointiin, masennukseen, työkyvyttömyyteen ja vanhusten itsemurhiin. HelsinkiMission nuorisotyö pyrkii vähentämään ulkopuolisuutta nuorten keskuudessa tarjoamalla matalan kynnyksen apua, joka parantaa nuorten hyvinvointia ja tukee heidän toimintakykyään.

Projekti on jännittävä ja ainutlaatuinen, koska se tuo yhteen useita eri organisaatioita ja perheitä, jotka haluavat tukea ajoissa nuorten hyvinvointia. Näemme tämän investointina, joka antaa HelsinkiMissiolle mahdollisuuden kehittää ennaltaehkäiseviä palveluja nuorille osana niitä palveluja, joita kaupungissa nuorille tarjotaan. Parhaassa tapauksessa projekti tuottaa mallin ja tuloksia, joita voidaan laajentaa muuallekin Suomeen.

Lue lisää projektista täältä